Kolgrillad sosida, serveras med ugnsrostade rotfrukter

Kolgrillad sosida, serveras med ugnsrostade rotfrukter
Foto: TV4

Kolgrillad sosida, serveras med ugnsrostade rotfrukter

Av: Petra - Osby

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1h 30m

Marinerad och grillad fläskytterfilé serveras med ugnsrostade rotfrukter och en gräddfilssås med sting.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 140 g bacon
  • 100 g färskost, smaksatt med vårlök och örter
  • 1 rödlök
  • 8 körsbärstomater
  • valfri marinad

Ugnsrostade rotsaker

  • 600 g potatis
  • 4 rödbetor
  • 4 morötter
  • olja
  • salt (efter smak)

Campingsås

  • 5 dl gräddfil
  • 2 knivsuddar sambal oelek
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk sötsur sås
  • salt
  • strösocker

Gör så här

  1. Späcka ytterfilèen med 70 g baconskivor och färskost.
  2. Lägg i marinad.
  3. Grilla köttet tills det att köttet fått fin färg och lägg det sedan på indirekt värme på grillen
  4. i ca 60 minuter.
  5. Linda resten av baconskivorna kring bitar av röd lök och fäst med tandpetare.
  6. Grilla på grillen tills baconskivorna är genomstekta.
  7. Grilla cocktailtomater på grillen så de blir mjuka.

Ugnsrostade rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis, rödbetor och morötter.
  3. Skär potatis och rotfrukter i lagom stora bitar.
  4. Ringa lite olivolja över och salta.
  5. Rosta i ugn i ca 40 minuter.

Campingsås

  1. Rör ihop alla ingredienser.
  2. Smaka av med salt och socker.

Servering

  1. Skär filén i skivor.
  2. Servera köttet med baconrulle, cocktailtomater, sås och rotfrukter.