Kolatiramisu

Kolatiramisu
Foto: Aito

Kolatiramisu

9 ingredienser

1 h

Den italienska klassikern men med smak av kola. Kaffe, vanilj och kola gör sig fantastiskt bra ihop och det är detta läckra bakverk beviset på! Receptet ger 8 bitar och bakas i en ugnsfast form med måtten 20×27 cm.

Miljövänligt tips!
aito_caramel

Miljövänligt tips!

AnvändFazer Aito vispbar havresås karamell.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar
  • 2,5 dl Fazer Aito vispbar havresås karamell
  • 8 äggulor
  • 1000 g mascarpone
  • 1 msk Fazer vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 30 savoiardikex
  • 4 dl kaffe, starkt
  • Fazer Ögon kakao (att pudra över)

Gör så här

  1. I en bunke vispar du Fazer Aito havresås fluffig med elvisp.
  2. Vispa äggulor, mascarpone och vaniljsocker till en jämn smet i en annan bunke för hand.
  3. I en tredje bunke vispar du äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
  4. Vänd ner äggvitesmeten och Fazer Aito havresås till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Innan du doppar dina kex i kaffet så är det bra att planera hur du ska lägga kexen i formen först så att du inte behöver tänka på det när kexen redan är doppade i kaffet. Doppa den sockrade delen av kexet, snabbt, i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade, med den sockrade sidan neråt, på botten av formen.
  6. Bred ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret och täck den med ytterligare ett lager kaffedoppade kex. Spritsa eller bred ut resten av mascarponekrämen på kexen och ställ sedan formen stå i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
  7. Pudra med kakao först när det är dags att servera!
TIPS!
Tips från Aito!
Knäckig hallonpaj med kolagrädde

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer