Kolasnittar med choklad - Henrik Fexeus recept

Kolasnittar med choklad - Henrik Fexeus recept
Foto: Linus Hallsénius

Kolasnittar med choklad - Henrik Fexeus recept

Av: Henrik Fexeus

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

45 m

Klassiska kolasnittar är en riktig favorit bland småkakorna. Extra gott blir det när du garnerar med smält mörk choklad.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner i smeten.
  4. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg på bakplåtspapper. Platta till och räffla med gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
  6. Smält den mörka chokladen.
  7. Lägg bakplåtspappret med de gräddade längderna på en skärbräda. Skär dem i bitar på snedden till snittar. Ringla över choklad. Ställ in i frysen i 5-10 minuter.