Kokta fikon

Kokta fikon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokta fikon

5 ingredienser

Fikon i konjak är en klassisk delikatess. Du åstadkommer enkelt den här läckra desserten själv.

Ingredienser

portioner
  • 8 färska fikon
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 dl Armagnac

Till servering:

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Dela vaniljstången. Lägg fikon, vaniljstång och socker i en kastrull. Slå på armagnac och koka upp. Sänk värmen och sjud under lock i 20 minuter.
  2. Ta upp fikonen ur grytan och låt dem svalna. Koka ihop lagen.
  3. Skär två snitt i varje fikon så att det öppnar sig som en blomma. Lägg upp i serveringsskålar och skeda lagen över. Servera med lättvispad grädde.