Kokt torsk med örtsås

Kokt torsk med örtsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt torsk med örtsås

9 ingredienser

Kolla var torsken är fångad. Undvik Östersjön och Västhavet. Krokfångad från Barents hav är OK. Sej är ett alternativ.

Ingredienser

portioner
  • 4 tjocka skivor torsk, skurna tvärs över ryggen
  • citron
  • salt

Sås:

  • 100 g smör
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • 1 dl purjolök, finskuren
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Droppa citron på fisken, salta. Lägg i gryta med ca 1 dl vatten i botten. Sjud några minuter tills fisken är klar.
  2. Blanda ägg och grönt till såsen i en skål, slå det heta, lätt brynta smöret över och servera.