Kokt torsk med hackat ägg

Kokt torsk med hackat ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt torsk med hackat ägg

9 ingredienser

Vill du ha en riktig snabbmiddag ska du välja fisk. Tar du djupfryst fisk så lägg paketet i kylen att tina redan på morgonen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g torskfilé
  • 3 dl fiskbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 20 g smör
  • 2 dl ärtor
  • dill

Till servering:

  • potatis, kokt, pressad

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll varm. Lägg ärterna i buljongen.
  2. Hacka ägget och smält smöret. Hacka dillen grovt. Häll av buljongen från ärterna, men spar buljongen.
  3. Lägg ärterna på ett fat och fiskfiléerna ovanpå. Krydda med salt och peppar. Blanda i det smälta smöret i buljongen och häll över fiskfiléerna. Strö det hackade ägget ovanpå. Lägg dillen överst.