Kokt lamm i gräslökssås

0 röster
6
Kokt lamm i gräslökssås
Foto: TV4

Kokt lamm är delikat. I stället för dill har såsen kryddats med gräslök och citron.

Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg grytkött av lamm
  • 3 st morötter, skivade
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 1,5 tärning buljong
  • 8 korn vitpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • några kvistar persilja
  • 6 dl vatten
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad buljong från koket
  • 1 st äggula
  • pressad citron
  • gräslök, hackad

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, salta och slå på vatten. Koka upp, skumma av och lägg i grönsaker och kryddor. Koka sakta under lock tills köttet är mört.
  2. Ta upp köttet och sila buljongen. Smält smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och låt koka i 10 minuter. Ta av värmen, smaka av med citron och vispa ner äggulan. Häll såsen över köttet och strö på rikligt med gräslök. Servera med kokt potatis eller ris.
4 december 2009

Laddar fler recept