Kokt kyckling till wraps och pasta

Sara Begner

Kokt kyckling till wraps och pasta

23 ingredienser

Den här vitlökskokta kycklingen är perfekt att använda till wraps eller att blanda ner i enkla pastarätter.

Ingredienser

portioner

kokt kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 1,5 l vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 klyftor vitlök

Servering 1

  • pasta, nykokt
  • pinjenötter, rostade
  • parmesanost, riven
  • basilika, hackad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Servering 2

  • bröd, till wraps, t ex tortilla eller liba
  • avokado
  • majonnäs
  • asiatisk sallad, se recept nedan

Asiatisk sallad

  • 1 limefrukt, finrivet skal och saft (endast det gröna)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 200 g asiatisk kålsallad (färdig från kyldisken)
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléer och skalade vitlöksklyftor i en kastrull, täck med vatten och tillsätt flytande fond. Koka under lock på låg värme i ca 1 timme.

Serveringsalternativ 1

  1. Servera kycklingen med nykokt pasta, rostade pinjenötter, riven parmesan och mycket hackad basilika. Ringla över olivolja, salta och peppra.

Asiatisk sallad

  1. Blanda limeskal, limesaft, sesamolja, olja, vatten, honung och salt till en vinägrett. Vänd runt med salladsmixen och rostade sesamfrön.

Serveringsalternativ 2

  1. Servera i kycklingen i wraps tillsammans med mosad avokado, sallad och majonnäs.