Kokt kronärtskocka

Kokt kronärtskocka

0

10 ingredienser

20 m

Kokta kronärtskockorna som fått dra i en smakrik lag är ett perfekt middagstillbehör.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 6 kronärtskockor
  • 1 citron

Lag

  • 2 l vatten
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot, delad
  • 1 krm vitpepparkorn
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att koka upp lagen utan vinäger och citronsaft. Låt stå och dra efter uppkok.
  2. Skala skockorna så att det endast återstår hjärtat. Lättas är att ta blad för blad. Använd sedan en potatisskalare på stjälken och en skalkniv för att skära bort resten.
  3. Dela citronen och ”smörj” skockan under tiden så den inte blir brun. Lägg sedan i kallt citronvatten.
  4. Koka upp lagen, tillsätt vinäger och citron.
  5. Lyft ur kronärtskockorna från citronvattnet och koka dem mjuka. Kyl sedan ner dem i lagen.
  6. Dela kronärtskockorna på mitten och servera direkt.