Kokt falukorv med riven pepparrot och rotfrukter

Kokt falukorv med riven pepparrot och rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt falukorv med riven pepparrot och rotfrukter

9 ingredienser

Ett annorlunda sätt att laga vår svenska korvfavorit. Den som väljer mager korv får en riktigt smal rätt på köpet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g falukorv
  • 1 rotselleri
  • 1 kålrot
  • 4 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl färsk pepparrot, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär falukorven i skivor och potatis och rotfrukter i centimeter-tärningar.
  2. Koka rotfrukterna utom potatisen i buljongen på medelvärmei ca 5 minuter. Lägg i korv och potatis och koka på svag värme i ytterligare ca 8 minuter.
  3. Ta upp korven och grönsakerna. Krydda buljongen med salt och nymalen vitpeppar. Servera i djup tallrik med riven pepparrot ovanpå.