Kokospannacottapaj med mangospegel

Kokospannacottapaj med mangospegel_Camilla Hamid
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kokospannacottapaj med mangospegel

14 ingredienser

En no bake paj fylld med kokospannacotta, toppad med en mangospegel och massor med färska bär och mynta! -Camilla

Tips! Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter med måtten 22×32 cm men det går även att baka den i en rundform med diameter på 23-24 cm.

Ingredienser

Pajskal

  • 25 digestivekex
  • 175 g smör

Kokospannacotta

  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 1,25 tsk agar-agar

Mangospegel

  • 380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan) [à 190 g]
  • 1,5 tsk agar-agar
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk limejuice (eller citronjuice)

Garnering

  • färska bär
  • färsk mynta
  • riven kokos

Gör så här

Pajskal

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen.
  4. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Kokospannacotta

  1. Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull.
  2. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme.

Mangospegel

  1. Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter.
  2. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen.

Garnering

  1. Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster.
  2. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.