Kokospannacotta med passionsfrukt

Kokospannacotta med passionsfrukt
Foto: TV4

Kokospannacotta med passionsfrukt

Av: Patrik - Malung

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

15 m + 3 h

Pannacotta gjord på kokosmjölk, garnerad med passionsfrukt och rostade kokosflingor.

Dryck: Nivole 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl kokosmjölk/kokosgrädde
  • 2 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk strösocker

Garnering:

  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl riven kokos
  • honung, flytande

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
  3. Koka upp grädde, kokosmjölk samt sockret i en kastrull. Ta ur gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Då det kokar ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen samt 1/3 av de rostade kokosflingorna.
  4. Häll upp i lämpliga serveringsglas och sätt på kylning. Ringla lite flytande honung på pannacottan, töm sedan passionsfrukterna på sitt kött och lägg på tillsammans med resterande kokosflingor. Servera!