Kokoskakor fyllda med jordgubbar och färskost - Henrik Fexeus recept

Kokoskakor fyllda med jordgubbar och färskost - Henrik Fexeus recept
Foto: Linus Hallsénius

Kokoskakor fyllda med jordgubbar och färskost - Henrik Fexeus recept

Av: Henrik Fexeus

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

45 m

Delikata små kokoskakor som läggs ihop två och två och sedan fylls med en fräsch färskostblandning och jordgubbar. Snabbakat sommarfika som dessutom är glutenfritt!

Ingredienser

portioner fyllda kakor

Kokosmaräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl riven kokos [245 g]

Fyllning

  • 50 g färskost
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 3 limefrukter, finrivet skal + saft
  • 2 dl jordgubbar

Gör så här

Kokoskakor

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop äggvitor, socker och kokos. Forma 20 små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta och forma bollarna till runda kakor, ca 3-4 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Håll koll så kanterna inte blir för mörka! Ta ut och låt svalna på galler.

Fyllning

  1. Vispa ihop färskost, smör, florsocker och limeskal. Smaka av med lite limesaft. Skiva jordgubbarna tunt.
  2. Bred fyllning på hälften av de avsvalnade kokoskakorna. Lägg på skivade jordgubbar och därefter en kokoskaka som lock. Ställ in i kylen fram till servering.