Bondkakor

Bondkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Bondkakor

6 ingredienser

50 min

Enkla kakor som fungerar för så gott som alla tillfällen.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 185 g strösocker
  • 30 g mörk sirap
  • 400 g vetemjöl
  • 3 g bakpulver
  • 60 g mandel, rostad och grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt.
  3. Blanda smör, socker, sirap, mjöl och bakpulver med en elvisp till en fluffig smet.
  4. Tillsätt mandeln och blanda. Rulla ut i längder, cirka 4 centimeter i diameter.
  5. Ställ i kylen ett tag för att stelna. Skär sedan i cirka 0.5 centimeter tjocka skivor.
  6. Lägg på plåt och grädda i 180 grader tills de får fin färg och är knapriga, cirka 6-7 minuter.
  7. Lägg på plåt och grädda i 180 grader tills de får fin färg och är knapriga, cirka 6-7 minuter.