Wienerfärslimpa med pressad potatis

Anders Levén ny

Wienerfärslimpa med pressad potatis

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs (nöt/kalv)
  • 1 gul lök, strimlad
  • smör, att steka i
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl blandade bönor, i små bitar
  • 1 dl tärnad kokt morot
  • 2 msk kinesisk soja

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • kryddpeppar, mjöl, smör
  • kokt potatis, att pressa
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Stek gul lök i smör så att den får ordentligt med färg. Låt kallna och mal eller kör i mixer. Blanda färs, ströbröd, mjölk och lök med salt och peppar. Tillsätt därefter grönsakerna och forma det hela till en limpa på en smord plåt. Pensla med soja och låt vila i kylen någon halvtimma.
  2. Ställ ugnen på 180° och ställ in limpan. Tillsätt vatten efter 15 minuter, låt det hela halvsteka tills limpan är genomgräddad. Ta limpan ur ugnen efter ca 30 min.
  3. Sås: Fräs lite smör i en kastrull, tillsätt mjöl och slå i buljongen från limpan. Koka ihop med grädde och krydda med kryddpeppar.
  4. Skiva limpan och servera med gräddsåsen, pressad potatis och rårörda lingon.