Paprikarökta fiskar med ljummen potatissallad

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lax eller regnbåge
  • 1 st liten piggvar med skinn
  • 3 msk havssalt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 st liten rödlök
  • 400 g färsk kokt potatis
  • hackad dill
  • hackad gräslök
  • salt och peppar
  • röklåda
  • 2 dl alspån

Gör så här

  1. Laxen ska vara filéad och piggvaren med skinn, filéad eller hel om den är liten. Använd en liten röklåda med alspån. Vänd fisken i havssalt, paprikapulver och basilika, rök i lådan 10-15 min. Ställ lådan på gas eller öppen låga.
  2. Värm potatisen i en kastrull. Blanda olja, vinäger och rödlök. Skiva i potatisen med skal och tillsätt slutligen mycket hackade örter. Krydda.
  3. Fisken kan ätas kall eller varm. Servera med en kall öl.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept