Paprikarökta fiskar med ljummen potatissallad

4

Du behöver

  • 400 g lax eller regnbåge
  • 1 st liten piggvar med skinn
  • 3 msk havssalt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 st liten rödlök
  • 400 g färsk kokt potatis
  • hackad dill
  • hackad gräslök
  • salt och peppar
  • röklåda
  • 2 dl alspån

Gör så här

  1. Laxen ska vara filéad och piggvaren med skinn, filéad eller hel om den är liten. Använd en liten röklåda med alspån. Vänd fisken i havssalt, paprikapulver och basilika, rök i lådan 10-15 min. Ställ lådan på gas eller öppen låga.
  2. Värm potatisen i en kastrull. Blanda olja, vinäger och rödlök. Skiva i potatisen med skal och tillsätt slutligen mycket hackade örter. Krydda.
  3. Fisken kan ätas kall eller varm. Servera med en kall öl.
Kommentera receptet

Fler goda recept