Pannbiff med lök

Anders Levén
Anders Levén

Pannbiff med lök

0

15 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 6 skivor lantbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt, peppar, epiche riche
  • smör, att steka i (eller margarin)
  • 2 gula lökar

Sås:

  • 2 msk smör (eller margarin)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl öl
  • 3 dl sky
  • 2 sockerbitar
  • kryddpeppar, lagerblad, timjan
  • 400 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Bryn löken hårt i smör eller margarin och låt kallna. Blanda brödet med mjölken och låt dra en stund. Mal eller mixa bröd och lök. Blanda med ägg och färs och krydda ordentligt. Färsen ska kännas lagom lös, inte för stabbig (tillsätt i sådana fall vatten).
  2. Forma till biffar - använd gärna en slev som mått. Stek i smör eller margarin på svag värme (så att inte all vätska försvinner).
  3. Skiva löken i halvmånar, stek i fett och lägg åt sidan. Koka ur pannan med vatten efter både lök och biffar (ca 3 dl).
  4. Sås: Smält smör och fräs med mjöl en stund. Häll i öl, sky och sockerbitar tillsammans med kryddor och koka ihop.
  5. Toppa med lök på alla biffar och slå över såsen. Servera gärna med kokt eller stekt potatis.