Lammfärssoppa

25 min
4
Lammfärssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En god och matig soppa som smakar extra gott tillsammans med en klick naturell yoghurt och en bit bröd.

28 oktober 2010
25 min
4

Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • 1,5 dl majskorn
  • 1 st palsternacka
  • 1 st riven rödlök
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander eller basilika
  • salt
  • peppar
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • olja
  • 3 dl yoghurt naturell (avrunnen)

Gör så här

  1. Bryn färsen i olja tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré, kryddor, buljongtärning och vatten och låt koka upp.
  2. Rosta under tiden majskornen i en stekpanna eller i ugnen i lite fett. Skär palsternackan i små tärningar.
  3. Tillsätt majsen och palsternackan i soppan efter cirka 15 minuter och de färska kryddorna i slutet, precis innan servering.
  4. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, gärna över natten. Den används till att toppa den färdiga soppan med.
  5. Avnjut det hela med bröd och kall öl.
Kommentera receptet

Fler goda recept