Ugnsbakad pasta med parmesan och aubergine

Ugnsbakad pasta med parmesan och aubergine
Foto: TV4

Ugnsbakad pasta med parmesan och aubergine

10 ingredienser

Svenska Kocklandslaget bjuder på en supergod och enkel vardagsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta penne
  • 1 aubergine
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 förp krossade tomater
  • 100 g rucolasallad
  • 50 g parmesanost, grovriven
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka pastan nästan färdig i saltat vatten, häll av vattnet och skölj.
  3. Skär auberginen i grova bitar och hacka vitlöken och löken fint. Stek auberginen i het en panna med olja, när den fått färg tillsätt löken och sedan krossade tomater. Är tomaterna torra så kan du tillsätta lite vatten. Koka i några minuter.
  4. Vänd ner pastan, ruccolan och parmesan i stekpannan. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt in ugnen i 10-15 min.