Senaps- och dillsmaksatt potatis med pepparrökt lax

Senaps- och dillsmaksatt potatis med pepparrökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Senaps- och dillsmaksatt potatis med pepparrökt lax

14 ingredienser

20 min

En god och riktigt snabb rätt som fungerar både som huvudrätt för 4 personer eller som förrätt för 8-10.

Ingredienser

portioner
  • 240 g färskrökt lax
  • svartpeppar
  • rosépeppar
  • vitpeppar
  • 8 potatisar, skalade och kokta
  • 100 g sockerärtor
  • 60 g skånsk senap
  • 2 tsk strösocker
  • 16 g dill, skuren
  • 40 g majonnäs
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 msk crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Bena eventuellt ur laxen. Krydda den med olika typer av peppar efter smak. Använd gärna en kvarn och tryck in kryddorna med handflatan i laxen.
  2. Skär potatisen i centimeterstora skivor. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka sockerärterna lätt, låt sedan svalna.
  3. Blanda skånsk senap, socker, dill, majonnäs, rödlök och crème fraîche i en stor skål. Smaka av blandningen med salt och peppar. Vänd ner potatisskivorna och sockerärterna i blandningen.
  4. Vänd potatisskivorna och sockerärterna i blandningen. Lägg skivad pepparrökt lax på den senaps- och dillsmaksatta potatisen och servera.