Ångad kolja med grönsaksfriccasé

0 röster
4
Ångad kolja med grönsaksfriccasé
Foto: TV4

En härligt smaskig fisk med krämig friccasé.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g koljafilé
  • 2 Lipton Red Tea-påsar
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 tärning hönsbuljong, upplöst i 2dl vatten
  • 2 morötter, slantade
  • 1 bit vitkål, strimlad
  • 1 förp sockerärtor, strimlade
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • babyspenat
  • salt och vitpeppar
  • rostade solrosfrön
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Kolja: Salta koljan, portionera upp och lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja och skär citronen i bitar. Lägg citronerna i formen tillsammans med tepåsarna och vattnet. Krydda med vitpeppar och täck över formen med plastfilm. Grädda i ca 8 minuter på ånga i ugnen. Går även att göra i vanlig ugn, men slå på 1 dl vatten och grädda istället i 100° i ca 10 minuter
  2. Friccasé: Koka upp hönsbuljongen och tillsätt morötter och vitkål. Låt koka i 3 minuter och vänd sedan i sockerärtor. Koka upp igen och sila sedan av vätskan i ny kastrull. Koka upp vätskan och red med maizenan. Vänd i grönsakerna och spenaten samt vätskan från fisken. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och rostade solrosfrön.
16 mars 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...