Räksallad med ägg, avokado och pepparrot

2 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färska räkor
  • 400 g sparrispotatis, kokt
  • 4 ägg, hårdkokta men med lite krämig gula
  • 2 kvisttomater
  • 2 små färska gurkor
  • 2 avokado
  • 1 huvud isbergsallad samt blandade salladskott
  • 1 citron, saft och skal
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 ask crème bonjour med gräslök
  • 1 knippe dill, plockad
  • 1 liten pepparrot fint riven
  • 2 skivor kavring till krutonger
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • ev. lite socker

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna.
  2. Skiva potatisen, dela ner äggen, avokadon, skala gurkan och skär den samt tomaterna i osymmetriska bitar.
  3. Riv ner isberg salladen, skölj upp all sallad och torka den i en salladsslunga.
  4. Skär kavringen i små tärningar och stek gyllene i en stekpanna.
  5. Blanda en vinaigrette med citron, rapsolja smaka av med salt, peppar och socker.
  6. Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke avsluta med krutonger och pepparroten samt smaka av med salt och peppar. Avsluta med en klick crème bonjour gräslök.
3 april 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept