Lammkotletter med gremolata, tabbouleh och yoghurt

1 röst
4

Du behöver

  • 2 lammkotlettrader, huggna och putsade
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tabbouleh:

  • 250 g bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 tomater
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • 0,5 dl strimlad mynta
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • saften av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Gremolata:
  • 1 stor finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • skalet av 0.5 citron, finhackat
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kockar: Johan Jureskog och Daniel Höglander
  2. Bulgur:
  3. Koka upp en liter vatten tillsammans med buljongtärningen, lägg i bulgurvetet och koka 10 min, sila och låt svalna på en plåt under plastfolie.
  4. Ta bort kärnhuset på tomaterna och tärna dem i kuber om 1 cm.
  5. Innan servering: blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  6. Gremolata:
  7. Blanda vitlöken med persiljan och skalet av citron med olivoljan.
  8. Lammet:
  9. Smörj in lammet med olivolja, salt och peppar och stek gyllenbrunt i olivolja på alla sidor.
  10. Lägg lammet på en plåt och stek i 160 gradig ugn i ca 10 min.
  11. Låt vila ca 5 min på ett varmt ställe.
  12. Yoghurt:
  13. Blanda yoghurt med olivolja, salt och peppar efter smak.
  14. Upplägg:
  15. Skär och pensla lammet med gremolatan samt salta och peppra.
  16. Fördela tabboulehn och lammet på tallrikarna och servera med yoghurt
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept