Hängmörad rostbiff med pommes boulangère

Hängmörad rostbiff  med pommes boulangère
Foto: TV4

En äkta vår- och sommarklassiker. Rostbiff är perfekt picknickmat att ta med ut i grönskan.

6 april 2009
4

Du behöver

  • 4 skivor rostbiff á 150 g
  • 800 g sparrispotatis i ½ cm tjocka skivor
  • 4 st bananschalottenlökar, i skivor
  • 2 dl mörk kycklingbuljong
  • 1 flaska ljust öl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk muskovadosocker
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • timjan och rosmarin
  • 1 st lagerblad
  • 1 huvud isbergsallad
  • kallpressad rapsolja
  • champagnevinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 st citroner

Gör så här

  1. Börja med att bryna löken i lite matolja, strö över muskovadosockret, häll i ölen och vinet, lägg i örterna. Koka upp, salta och peppra.
  2. Blanda lök och potatis i en eller flera små eldfasta formar slå över vätskan och kör dem i 175 grader varm ugn tills potatisen är mjuk cirka 1 timme.
  3. Ta fram köttet så det är rumstempererat, salta och peppra och stek till önskad stekgrad.
  4. Dela salladen i fyra delar och och gör en dressing av vinäger, kallpressad rapsolja, salt och peppar. Häll över dressingen.
  5. Servera tillsammans med potatisen och citron.
Kommentera receptet

Fler goda recept