Fattiga riddare, äpplekompott och vaniljyoghurt

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

Fattiga riddare:

  • 8 skivor vetebröd, gärna dagsgammalt
  • 180 g vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 40 g smör, smält
  • 1 tsk salt
  • strösocker
  • kanel

Äpplekompott:

  • 3 dl vatten
  • 110 g socker
  • 5 äpplen, fasta och syrliga
  • 0,5 citron
  • 0,5 vaniljstång
  • Vaniljyoghurt:
  • 150 g matlagningsyoghurt
  • 0,5 vaniljstång
  • 40 g socker

Gör så här

  1. Fattiga riddare:
  2. Blanda mjöl och salt. Tillsätt först hälften av mjölken. Vispa ihop (för att undvika klumpar). Vispa i resten av mjölken allt eftersom. Fortsätt med äggen och sist det smälta smöret.
  3. Vänd vetebrödsskivorna i smeten och stek dem i smör.
  4. Blanda socker och kanel och vänd de färdiggräddade riddarna i kanelsockret.
  5. Äpplekompott:
  6. Koka upp vatten, socker, citron och vaniljstång. Under tiden skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Tillsätt klyftorna några i taget och sjud dem tills de mjuknat något.
  7. Vaniljyoghurt:
  8. Skrapa ur vaniljstången och blanda ihop med yoghurt och socker.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept