Ugnsbakad röding med gurka, pepparrot och laxrom

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar röding à 150 g
  • 1 tärnad gurka
  • 50 g pepparrot
  • 1 citron, saften
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 50 g lax- eller forellrom (kaviar)
  • smör
  • salt och peppar
  • Potatismos:
  • 150 g potatis, helst mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kockar: Daniel Höglander, Mathias Herlev Hansson
  2. Baka rödingen på 160 grader i varmluftsugn på smörad plåt i ca 7-8 min. Höj temperaturen något om ni inte har varmluftsugn.
  3. Koka mandelpotatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa potatisen med smöret och mjölken till en slät kräm.
  4. Skala och tärna gurkan, strimla rödlöken och riv pepparroten. Hacka dillen. Blanda dillen med gurka, rödlök och pepparrot - smaka av med salt och peppar. Garnera till sist anrättningen med att klicka över lite rom.
15 november 2007

Laddar fler recept