Äggvita, socker och fröna från vaniljstången vispas i maskin till en fast maräng. Sätt på en kastrull full med vatten, häll i några deciliter mjölk så att det blir vitt. Det får absolut inte koka, bara värma till 90 grader. Forma marängen till ägg, med hjälp av en blöt sked. Lägg ned marängerna i vatten/mjölk-blandningen. Låt dem ligga i ca 3-4 min, och vänd dem sedan och låt gå 3-4 min på den sidan. Ta upp dem försiktigt och lägg dem på ett papper för att rinna av.
Karamellsås
Koka sockret i vatten. Låt koka till guld-gul färg.
Ringla sedan över snöäggen och låt stelna.
Vaniljsås
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Vispa ihop gulan och sockret. Häll gräddmjölken över gulorna och sedan tillbaka ned i kastrullen. Värm till 84 grader, tills gulan binder.
Sila såsen och kyl ned den fort. Det går utmärkt att göra såsen i förväg.
Ihopsättning av desserten
Använd en djup tallrik. Häll rikligt med vaniljsås i botten. Snöägget läggs i mitten och strö över rostad hyvlad mandel. Några färska bär går också bra att ha till desserten.