Nötfärsbullar med grönsakspilaff och gurkyoghurt

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 st malen svartpeppar
  • 2 msk riven cheddarost
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st röda paprikor
  • 4 st tomater
  • 0,5 mango
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 2 kvistar persilja

Gurkyoghurt:

  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 1 st skalad gurka
  • 1 kvist mynta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i 5 minuter. Tillsätt nötfärs, ägg, lök, salt och peppar och blanda till en jämn färs. Forma runda bullar och fyll med cheddarost.
  2. Stek i olja och smör till gyllenbrun färg runt om. Stek nötfärsbullarna klara i ugn på 150 grader i 5 minuter.
  3. Skär paprika, tomat och mango i kuber. Rosta dem hastigt i olivolja i en het stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar och vänd i ris och grovhackad persilja.
  4. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Strimla myntan. Blanda allt med yoghurt och smaksätt med salt och peppar.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept