Lättgravad torsk med senapssås

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 6 msk socker
  • 3 msk salt
  • 200 g sockerärtor
  • 1 morot
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk grovkornig senap
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk flytande honung
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda salt och socker och strö det över torskfilén. Fukta fisken med lite vatten genom att duscha den med en blomspruta. Låt ligga 10-15 minuter innan den steks.
  2. Tvätta, rensa och grovstrimla sockerärtorna. Skala och skiva moroten samt skala och klyfta rödlökarna.
  3. Torka fisken på papper och stek den i en aning smör i en stekpanna.
  4. Blanda under tiden senap, buljong och honungen. Servera såsen kall.
  5. Fräs morotsbitarna och lökklyftorna i olja i en stekpanna, tillsätt sockerärtorna på slutet.
  6. Smaka av med salt.
  7. Lägg upp fisken på tallrik med grönsaksblandningen och ringla över såsen.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept