Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt

Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt

25 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • Lammfärsbiffar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • rostade rotfrukter
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rucolasallad, grovhackad
  • citronyoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
  2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
  3. Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.