Kycklingkebab i het räkbuljong

0 röster
4

Du behöver

  • 500 g frysta räkor med skal
  • 400 g fryst kycklingfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • chilifrukt
  • rapsolja
  • skal och saft av 1 lime
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 100 g sockerärter
  • 1 paprika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 krm torkad ingefära
  • salt och peppar
  • 2 citrongräs (kan uteslutas eller använd grillpinnar)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna. Spara räkorna till slutet och skalen till buljongen. Tina hälften av kycklingen. Hacka vitlök, schalottenlök och chili separat. Hetta upp olja i en gryta och rosta vitlöken gyllenbrun. Tillsätt schalottenlök, chili, limeskal och limesaft och låt fräsa 1 minut. Tillsätt räkskal och tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt vatten och låt sjuda cirka 20 minuter på svag värme. Sila bort räkskalen och häll upp buljongen i en ny gryta.
  2. Strimla hälften av kycklingköttet så tunt det går när det är fryst. Kör det tinade kycklingköttet i en matberedare tillsammans med vitlök och ingefära. Lägg över kycklingsmeten i en skål och blanda med de frysta kycklingstrimlorna, salt och peppar. Lägg lika stora bitar plastfilm och folie på köksbänken. Fördela kycklingsmeten, lägg ett citrongräs i varje paket och rulla som ”smällkarameller”. Rulla dem ganska hårt. Koka korvarna i vatten cirka 12 minuter eller till en innertemperatur av 72 grader. Du kan även känna med fingrarna och då ska korven vara stum. Ta bort foliet och skär dem i bitar. Vid servering koka upp buljongen och tillsätt räkor, finstrimlad paprika och sockerärter. Låt allt bli varmt.
15 november 2007

Laddar fler recept...