Burger latino

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk rotselleri, finhackad
  • 1 msk purjolök, finhackad
  • lite smör att steka i
  • 1 stor potatis
  • 1 dl matolja att fritera i
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 köttbuljongstärning
  • 1 kruka basilika
  • 2 förp blandsallad
  • 2 msk olivolja
  • salt, nymalen svart- och vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda kalvfärsen med ägg, salt och svartpeppar. Tillsätt rotselleri och purjolök och forma till burgare med hjälp av rund form. Stek i teflonpanna och tillsätt en klick smör mot slutet för att få fin färg.
  2. Potatischips: Tvätta potatisen och skiva den tunt. Fritera i matolja och salta.
  3. Basilikasås: Koka upp grädde och buljongtärning. Blanchera basilikan, dvs lägg den några sek i kokande vatten. Tillsätt den i såsen, mixa och smaka av med vitpeppar och ev salt.
  4. Stek hastigt salladen i olivolja. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  5. Uppläggning: Fördela den varma salladen på portionstallrikar, lägg på burgare och potatischips och ringla basilikasåsen runt.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept