Knapriga revbensspjäll

POPULÄRT
Knapriga revbensspjäll
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Knapriga revbensspjäll

13 ingredienser

Kryddiga, knapriga spjäll som man gärna äter med fingrarna.

Ingredienser

portioner
  • ca 2 kg revbensspjäll, ej för feta

Sås:

  • 0,5 dl gul lök, finhackad
  • 1 msk margarin
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk worcestersås
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 2 msk farinsocker
  • 2 dl chilisås
  • 1,5 dl rött vin
  • salt
  • paprikapulver
  • Ugn: 225/ 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg spjällen i en folieklädd långpanna och täck med ytterligare en folie. Ställ pannan mitt i ugnen 20 minuter.
  3. Bryn löken lätt i margarin. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen puttra en stund.
  4. Ta ut spjället och pensla med såsen. Sänk värmen till 175° och fortsätt steka 1 1/2–2 timmar. Ös spjällen då och då och vänd dem en gång. Servera gärna med sallad.