Knäckig hallonpaj med kolagrädde

Knäckig hallonpaj med kolagrädde
Foto: Aito

Knäckig hallonpaj med kolagrädde

12 ingredienser

1 h

Tänk dig en fyllig hallonfyllning som gömmer sig under ett härligt havreknäcke och serveras med en ljuvlig kolahavrevisp. Visst låter det gott? Här har du receptet. Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm, vilket ger ca 6-8 generösa portioner knäckig hallonpaj.

Tips! Knäckig hallonpaj gör du enkelt glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix. Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Miljövänligt tips!
aito_caramel

Miljövänligt tips!

Använd Fazer Aito vispbar havresås karamell.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar

Fyllning

  • 500 g hallon (frysta eller färska)
  • 0,5 dl syltsocker
  • 2-3 tsk potatismjöl (eller majsstärkelse)

Knäckig smuldeg

  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Fazer bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 175 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap

Servering

  • Fazer Aito vispbar havresås karamell

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.
  3. I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och kardemumma.
  4. Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på bärfyllningen. Bred försiktigt ut i ett jämnt lager över bären.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att förvara den i kylskåpet tills den svalnat.
  7. Servera med uppvispad Fazer Aito havresås karamell.
TIPS!
Tips från Aito!
Mandelmusslor med chokladvisp och hallonkompott

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer