Kanelglass med varma körsbär

Kanelglass med varma körsbär
Foto: TV4

Kanelglass med varma körsbär

Av: Tommy Nilsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

Enkel dessert med vaniljglass, varma körsbär och kanel.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • vaniljglass, egen eller köpt
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 förp körsbär i rom
  • malen kanel (efter smak)

Gör så här

  1. Slå i körsbär med allt spad i en kastrull. Lägg i en kanelstång låt långsamt koka ner 20-30 min.
  2. Smaksätt vaniljglassen försiktigt med kanel, det är lätt att kanelen tar över all smak. Lägg upp glass i mitten av en tallrik och fortsätt körsbär med lite spad runt. Sikta ev. lite kanel försiktigt över allt.