Kryddig fisksoppa med smak av varma källor

45 min
4
Kryddig fisksoppa med smak av varma källor
Foto: TV4

Enkel och matig soppa med torsk, handskalade räkor, sötpotatis och morötter.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 februari 2015
45 min
4

Du behöver

  • 2 msk ekologisk grönsaksbuljong
  • 5 medelstora ekologiska potatisar
  • 2 sötpotatisar
  • 4 ekologiska morötter
  • 600 g ekologisk torsk
  • 0,5 ekologisk färsk pepparrot
  • 1 krm chilikrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ekologisk broccoli
  • ca 500 g handskalade räkor
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp vatten, i med buljongen när det kokar.
  2. Skala och hacka sötpotatisarna i småbitar, hutta i grytan tillsammans med morötterna. Skala och hacka de vanliga potatisarna och hutta ner ca 10 min efter morötterna och sötpotatisen.
  3. Dela broccolin i små rosetter (skär av stjälken och använd bara övre delen).
  4. Dela fisken i ca 7-10 cm bitar och lägg ner allra sist och koka varsamt/sjuda i ca 6-10 min. Krydda med chili, vitpeppar, svartpeppar.
  5. Servera med färska räkor, riven pepparrot på toppen samt en klick crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept