Elegant kantarellsoppa

0 röster
30 min
4

Py Bäckmans goda svampsoppa med kantareller, champinjoner och portvin.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l färska kantareller
  • 0,5 l champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl portvin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk kantarellfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • koriander
  • persilja
  • några droppar vit tryffelolja

Gör så här

  1. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. Ta bort en tredjedel av svampen till garnering av soppan.
  3. Häll på vinet och portvinet och låt koka några minuter. Klipp ner persilja, tillsätt vatten och fond.
  4. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.
  5. Tillsätt några droppar tryffelolja. Lägg kantareller, lök och färsk koriander på varje sopptallrik som garnering.
9 februari 2015

Fler goda recept