Svärmors vegetariska enchiladas

koket.se
Svärmors vegetariska enchiladas
Foto: TV4

Svärmors vegetariska enchiladas

Av: Martina Thun

Från: Klockan nio hos stjärnorna

20 ingredienser

30 min

Vegetariska enchiladas med gul chili, keso och gröna oliver. Serveras med en tomat- och avokadosallad.

Dryck
Öl, exempelvis Corona eller Sol med en limeklyfta i.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Martina Thun laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Enchiladas

  • 2 förp gul chilifrukt
  • 4 dl ost, grovt riven
  • 500 g cottage cheese
  • 0,5 tsk salt, nymald svartpeppar
  • 10 mjuka tortillas
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl enchiladasås (se recept nedan)
  • ca 0,5 dl gröna oliver, skivade
  • färsk vitlök

Enchiladassås

  • 1 förp gul chilifrukt
  • 3 dl vatten, varmt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk olja
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 tsk oregano
  • 1 krm malen kummin
  • 3 msk tacosås (mild eller het tacosås)

Avokado- och tomatsallad

  • 2-3 avokador
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

Såsen

  1. Blanda gul chili, vatten, tomatpuré, vitlök, olja, salt, oregano och kummin i en kastrull. Sjud såsen utan lock i ca 10 min. Kör den slät med en mixer. Tillsätt tacosåsen.

Tortilla med kesoblandning

  1. Blanda gul chili, halva mängden ost, keso, vitlök, salt och peppar i en skål. Fyll varje tortilla med en rejäl sked av ostblandningen.
  2. Rulla ihop tortillan och lägg med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Blanda gräddfil, enchiladasås och oliver och häll över tortilla. Toppa med resten av den rivna osten. Grädda i 250 grader. i ca 10 min.

Avokado- och tomatsallad

  1. Hacka grönsakerna, blanda allt - klart!#