Skär laxen i avlånga bitar. Lägg sesamfrön och salt på en tallrik och rulla laxbitarna så de blir helt täckta.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxbitarna runt alla kanter hastigt. Laxen ska fortfarande vara rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor.
Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med en varsin skål soja.
Vietnamesiska rispappersullar
Strimla lövbiff och shitakesvamp, marinera i ostronsås i ca 30 min. Stek på i 1-2 min och vänd i sesamfrön.
Blanda samman alla ingredienser till såsen och värm på svag värme i 3 minuter. Duka fram lövbiff/svamp, sås samt övriga tillbehör vid servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och värm på svag värme i 3 minuter.
Duka fram lövbiff/svamp, sås samt övriga tillbehör vid servering. Lägg sedan svamp och lövbiff i ett blötlagt rispapper, strö över sås samt sallad, färska kryddor och jordnötter. Ringla över sås och rulla försiktigt ihop till ett paket.