Torskrullader med wasabisås

Ugnsgrillad torsk med wasabisås
Foto: Tv4

Torskrullader med wasabisås

Av: Patrik Lernberger

Från: Klockan nio hos stjärnorna

26 ingredienser

Torsk med mild kokos och wasabisås, till det en sallad på haricots verts, bladspenat, päron och koriander.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • ca 2 torskfiléer

Fyllning i rulladerna

  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0,5 röd chilifrukt
  • salt (efter smak)

marinad

  • 1 dl soja
  • 4 msk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 limefrukt, pressad saft
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 0,5 chilifrukt, finhackad

Sås

  • 400 g kokosmjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1-2 cm wasabikräm
  • 1 dl riven kokos
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 0,5 limefrukt, pressad saft
  • limefrukt, rivet
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

sallad

  • babyspenat
  • haricots verts, ångade
  • 1 fast päron, finstrimlat
  • 1 dl färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att marinera filéerna i minst 20 minuter. Därefter bred ut filéerna och sprid ut fyllningen jämnt. Rulla ihop och sätt en liten tandpetare så dom inte lossnar.
  2. Värm såsen i kastrull och därefter häller du den i en ugnsfast form. Lägg försiktigt i rulladerna, dom skall täckas till 3/4 delar.
  3. In i ugnen som är förvärmd till 175 grader i ca. 12-14 minuter Under tiden ångar du haricoverts, sköljer spenat och finstrimlar päron till salladen.
  4. Allt serveras på stora vita fat. Lägg spenat på botten, haricoverts lite päron och så på med torsken. Häll försiktigt på lite sås. Garnera med koriander och lite rivet limeskal.