Försommarpaj med lime och jordgubbar

13 röster

Jordgubbspaj med lime och kondenserad mjölk. Ett enkelt recept som inte kräver någon ugn, påminner om cheesecake. Bör ätas samma dag som den lagats.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer

Du behöver

Pajbotten

  • 125 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 800 g kondenserad mjölk
  • 4 lime, pressad saft samt skal från 3 av frukterna

Till garnering

  • jordgubbar, skivade
  • röda vinbär
  • hallon

Jordgubbssås

  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Pajbotten
    Smält smöret i kastrull.
  2. Krossa digestivekexen noga i dubbla plastpåsar. Blanda smöret och kexsmulorna.
  3. Tryck ut degen noga i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
  4. Fyllning
    Rör ihop kondenserad mjöl med det rivna limeskalet och limesaften. Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen i kylen för att stelna.
  5. Garnera pajen med skivade jordgubbar precis innan den serveras.
  6. Jordgubbssås
    Mixa jordgubbarna och pressa igenom en sil.

  7. Blanda jordgubbssaften med 1 msk florsocker och servera såsen vid sidan av pajen.
15 maj 2013

Laddar fler recept