Lenas moules marinière med klyftpotatis

Lenas moules marinière med klyftpotatis
Foto: Tv4

Lenas moules marinière med klyftpotatis

Av: Lena Mellin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

1 h

Lenas moules marinière, musslor i vitt vin. Serveras med klyftpotatis.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Bestheim Pinot Blanc

Ingredienser

portioner

Moules

  • 2 kg blåmusslor
  • 8 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • färsk dragon (kan utslutas)
  • färsk persilja

Klyftpotatis i ugn

  • 1,5 kg fast potatis
  • 3 msk olja
  • 2 tsk salt

Gör så här

Moules marinières

  1. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, släng dem som inte sluter sig. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en stor kastrull, tillsätt musslorna. Häll över vinet och koka upp, tillsätt grädden. Krydda. Lägg på locket och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 2 minuter. Blanda i örthacket.

Klyftpotatis

  1. Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Skölj och skala (frivilligt) potatisarna. Skär potatisarna i klyftor. Lägg dem i en långpanna och blanda med olja. Salta. Ställ in i pannan i mitten av ugnen och stek i ca 40 minuter. Rör om några gånger.