Tzay med ris och jordnötssås och ris

Tzay med ris och jordnötssås och ris

Av: Gustav Fridolin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

Veganskt alternativ till Gustavs hjortfilé, tzay med ris och jordnötssås.

Tzay är "vegankyckling" gjord på sojaprotein.

Ingredienser

  • 400 g tzay
  • salt
  • peppar
  • 5 dl basmatiris

Jordnötssås

  • 1,5 dl jordnötter
  • 300 g kokosmjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk limefrukt, juice
  • 1 msk soja (ekologisk)
  • 0,5 chilifrukt

Gör så här

  1. Stek tzay i olja tills den blir genomstekt och får färg. Krydda. Laga riset enligt instruktion på förpackningen.

Jordnötssås

  1. Mixa jordnötterna med lite av kokosmjölken. Blanda därefter med resten av kokosmjölken, pressa vitlöken och häll i limejuicen. Låt sjuda upp i kastrull utan lock. Smaka av med soja, chilipeppar och ev ytterliggare limejuice efter behag.