Filét de boeuf Indonésien

Filét de boeuf Indonésien
Foto: Tv4

Filét de boeuf Indonésien

Av: Anders Berglund

Från: Klockan nio hos stjärnorna

15 ingredienser

Grillad oxfilé på en spegel av kryddstark sås och peperoni ripieni - fylld paprika med sardeller, vitlök, parmesan och olivolja.

Ingredienser

portioner
  • 800 g färsk oxfilé

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl japansk soja
  • 3-4 klyftor vitlök, pressade

Peperoni ripieni

  • 4 röda paprikor
  • 2 småfranska (eller vitt formbröd)
  • 2,5 dl olivolja
  • 2 knippen färsk bladpersilja
  • 8 sardellfiléer
  • 4 klyftor vitlök
  • 8 msk parmesanost, nyriven (eller pecorino)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skölj paprikorna, skär av ett lock och lägg åt sidan. Skär av en tunn skiva i botten så att dom står stadigt Rensa innehållet i parikan.
  3. Smula sönder brödet, inga kanter. Blanda med några matskedar olivolja. Hacka persiljan och skölj snabbt sardellfiléerna. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda persiljan, sardellerna och vitlöken med brödblandningen och tillsätt 4 msk riven ost. Krydda försiktigt, smaka av och tillsätt resten av olivoljan och blanda till en fast pasta.
  4. Fyll paprikorna och strö resten av parmesanosten över Lägg på locket och pensla hela paprikan med olja Grädda i ugn, 20 minuter i 175 grader.
  5. Oxfilén grillas på grill till gästens önskemål, kryddas med salt och peppar. Rör samman alla ingredienser till såsen och låt stå till sig en stund i kylen
  6. Häll ett tunt lager av såsen på tallriken, placera det grillade köttet på tallriken tillsammans med den fyllda paprikan, garnera med en kvist oregano.