Klassisk toast Skagen med twist

Klassisk toast Skagen med twist
Foto: TV4

Klassisk toast Skagen med twist

Av: Stefan - Ludvika

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m

En svensk klassiker lite lättare och lite smakrikare. Räkor och löjrom i pepparrotspiffad röra på smörstekt vitt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g skalade räkor
  • 0,5-1 msk färsk pepparrot
  • 20 g dill
  • 1 msk majonnäs
  • 2,5 msk crème fraîche
  • 4 skivor formfranska (eller annat vitt bröd)
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • löjrom, till garnering
  • smör, till att bryna brödet

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Hacka hälften av räkorna grovt, lägg därefter både hackade och hela räkor i bunke.
  3. Hacka dill och riv pepparrot, blanda ner i bunken med räkorna. Blanda därefter ner crème fraîche och majonnäs. Smaka av med svartpeppar.
  4. Värm en stekpanna med smör (var inte snål) och stek brödskivorna gyllenbruna på varje sida.
  5. Lägg en fin hög med räkor på en tallrik, lägg sedan de nystekta brödskivorna bredvid räkorna lite omlott och lägg en citronklyfta bredvid. Avsluta det hela med att göra ett ”ägg” av löjrom som läggs bredvid räkorna och bröden.