Klassisk svampmacka med portabellosvamp och ostronskivling

15 m
4 mackor

Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och timjan om den steks i rikligt med smör. För smakens skull, stek gärna brödet i samma panna som svampen. Den klassiska svampmackan gör sig lika bra till en enkel vardagsmiddag som till en lyxigare middagsbjudning. Variera gärna svamp efter säsong. /Jimmi

23 augusti 2017
15 m
4 mackor

Du behöver

  • 4 skivor levain
  • 300 g portabellosvamp
  • 300 g ostronskivling
  • 1 schalottenlök
  • 125 g smör
  • 5 kvistar färsk timjan
  • salt

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela den i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen.
  3. Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna.
  4. Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt.
  5. Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt ytterligare 25 g smör. Stek brödet ca 3 min på varje sida. Lägg svampen på brödet och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept