Klassisk räksallad med sparris

Klassisk räksallad med sparris

13 ingredienser

30 min

Det kan aldrig gå fel med en klassiker! Och har du förresten testat att göra egen Rhode Islanddressing? Det är busenkelt!

läs mer
Ljusgårda produkt VIT bakgrund

Ljusgårda svensk sallad

Sallad som du kan äta med gott samvete - året om! En klimatsmart sallad som är odlad inomhus, utan bekämpningsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 Ljusgårda Mixsallad
  • 4 ägg, kokta
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 500 g handskalade räkor

Rhode Islanddressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl chilisås
  • tabasco
  • salt

Garnering

  • citron
  • färsk dill

Gör så här

  1. Viktigt!
    Skölj äggen då sparrisen ska kokas i samma vatten.
  2. Lägg ner äggen i en stor kastrull och fyll på med vatten så att de täcks. Koka upp och sänk sedan till låg värme tills det sjuder, sätt timer på 6 minuter för mjukkokta ägg.
  3. Behåll vattnet i kastrullen och plocka upp äggen med en slev. Skölj äggen kallt tills de svalnat.
  4. Skär loss och släng den träiga delen av sparrisen och lägg ner resterande delen i kastrullen. Låt sjuda 2 min i kastrullen och skölj sedan kallt.
  5. Skala äggen och dela i kvartar. Skiva sparrisen i cm-stora bitar.
  6. Skölj och halvera tomaterna. Tärna avokadon.
  7. Sila räkorna.
  8. Rhode Islanddressing
    Blanda majonnäs, gräddfil och chilisås. Smaka av med tabasco och salt.
  9. Servering och garnering
    Häll upp salladen i djupa tallrikar och lägg på tillbehören.
  10. Pressa över citron, ringla över dressing och toppa med några dillkvistar.
TIPS!
läs mer
halloumisallad-med-matvete-och-ortdressingNY.png

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept på fräscha sallader!

Läs mer

läs mer
svensk-potatissallad-med-senapsvinagrett NY

Somrig potatissallad

Bjud på sommarens absolut godaste potatissallad med färskpotatis och senapsvinägrett!

Läs mer