Klassisk rabarbergelé

Klassisk rabarbergelé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk rabarbergelé

6 ingredienser

En gammal goding.

Ingredienser

portioner
  • 1-1,5 kg späd rabarber, skivad
  • 1,5 l vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 20 gelatinblad
  • 0,5 citron, saft
  • 1 förp mandelsplitter

Gör så här

  1. Koka rabarber med socker och vatten 10 – 15 min. Slå upp i silduk och låt den självrinna.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min.
  3. Hetta upp saften, smaksätt med citron. Fiska upp gelatinet och låt det smälta i den heta saften. Ta den av värmen och fortsätt röra då och då till den tjocknar.
  4. Slå upp i vattensköljd form och ställ i kyl över natt.
  5. Doppa formens undersida hastigt i hett vatten och vänd upp gelén. Ställ genast i kyl så den stadgar sig.
  6. Rosta mandelflis i torr stekpanna och garnera. Vispad grädde till.