Klassisk potatissufflé

Svensk potatis Klassisk potatissufflé
Foto: Svensk potatis

Klassisk potatissufflé

9 ingredienser

75 m

En klassisk, fluffig och god potatissufflé är det perfekta tillbehöret till en lyxig middag. Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 800 g potatis
  • 2 msk matfett
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 0,5 msk salt
  • 3 äggvitor
  • 2-3 krm malen muskot
  • vitpeppar
  • matfett, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form med raka kanter.
  2. Skala och koka potatis. Pressa potatisen.
  3. Tillsätt matfettet, använd elvisp eller potatisstöt för att blanda. Rör ner grädde, äggulor och salt.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i moset. Smaksätt gärna moset med riven muskot och vitpeppar.
  5. Häll smeten i den smorda formen. Grädda sufflén ca 45-50 minuter.
  6. Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.