Klassisk pasta bolognese

Klassisk pasta bolognese
Foto: Granaloro

Klassisk pasta bolognese

13 ingredienser

30 m

En favorit till både vardag och helg! Italiensk salsicca ger karaktär till bolognesen, och mjölken rundar av smaken. I Italien är bolognese alltid ett långkok, men såklart går det fint att korta ner koktiden när tiden är knapp.

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg, 300 g och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 1 morot, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 100 g salsicciakorv
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl mjölk
  • 400 ml passerade tomater
  • 1 l buljong
  • 400 g tagliatelle
  • Granarolo Quattrocento, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn hackad lök, selleri och morot på låg värme i en kastrull, det ska bli mjukt men inte få färg.
  2. Snitta skinnet på salsiccan och ta ut färsen (släng skinnet).
  3. Tillsätt blandfärs och salsicciafärs och bryn till fin färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll på mjölk och låt koka in i färsen.
  5. Tillsätt de passerade tomaterna och hälften av buljongen.
  6. Låt bolognesen koka på svag värme och addera vid behov mer buljong så den inte blir torr.
  7. Har du tid kokar du bolognesen i flera timmar för att låta smakerna utvecklas, men det går såklart att köra snabbvarianten dagar då tiden inte finns men du ändå är sugen på en god bolo.
  8. När bolognesen är klar kokar du pastan al dente enligt förpackningen, tänk på att använda rikligt med kokande, välsaltat vatten.
  9. Blanda pastan och bolognesen innan du serverar den på tallrik. Toppa med riven Quattrocento.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Pasta pesto med riven Quattrocento

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer